De fleste af os er enige om at valnøddeolie, tungolie osv.
højst usandsynligt giver problemer for folk med nødde-allergi.
Nu har vi det også på tryk!
Jeg har ENDELIG genfundet en videnskabelig artikel, der kommer
med en meget klar konklusion.
Artikel er bragt i det højt ansete videnskabelige tidsskrift
British Medical Journal i 1997
Man kan læse artiklen på engelsk her (begynder side 1084):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2126478/pdf/9133891.pdfDen korte udgave:
60 forsøgspersoner med peanut-allergi bliver testet med peanutolie
(peanut er det værste af det værste for nøddeallergikere).
Kun 10% reagerer på en rå, ufiltreret olie presset af peanuts.Men endnu vigtigere:
0 % (NUL!) reagerer på en renset/raffineret olie.Den nøddeolie, man køber i forretningen er raffineret for at den skal
se lækker og klar ud i flasken. Når man renser olien, fjerner man de proteiner,
der giver allergikerne problemer.
Endnu et point til nøddeolien og mulighed for at give en klar melding til
bekymrede kunder.
VH,
Lars
PS:
Tung-olie udvindes ganske vist af noget, der kaldes Tung-nødden,
men
Tung er *ikke* en nød men en frugtkerne - der er altså ikke
nogen grund til at forvente ubehageligheder hos allergikere.