Jeg faldt over denne video med Stuart Batty om at dreje en skål:
https://www.youtube.com/watch?v=N7BjRcSDurMDen tager to timer at se, så find en dag med god tid, inden du kaster dig over den.
Her er et par ting, som måske kan friste dig til at se den:
Starter skålen mellem to pinoler.
Drejer et hul i skålens top til "omvendt" opspænding
Bruger et rør med V-profil slebet i 40/40 grader, altså set fra siden er skæret 40° og selve fasen er 40°
80-90 % af overfladen på en skål er endetræ, men han skærer på en måde, så han stort set undgår at skære på tværs af det. Kun bunden indvendigt skærer han med et 60° rør.
Gør indersiden helt færdig, og sætter skålen på en drejet reces
Drejer skålen tynd fra ydersiden.
Bliver træt i benene af at stå, ikke i armene af at dreje!
Han bruger en råæg på en mejsel til at skrabe. Negativ skraber, og han forklarer hvorfor en skraber med råæggen på oversiden ikke er god.
Kan lave en 40 cm skål færdig på 11 min!
Jeg ville egentlig bare have en lille hyggelig video på vej i seng, og se nu hvad klokken endte med at blive.