Hvis du med "håndterer" mener jonglerer rundt med det, må jeg melde pas.
Hvis du mener forberede det til trædrejning, skal du have delt det op.
Til brug for skåle vil jeg anbefale at
* save det op i længder på mindst halvanden gange diameteren
* save hvert stykke igennem på langs så HELE marven er væk
* forsegle begge ender af stykkerne med Anchor Seal eller en blanding af trælim og vand
* lagre stykkerne så de ikke er udsat for regn, blæst og direkte sol
Har du mulighed for at grovdreje stykkerne til skåle med en vægtykkelse på 10% af diameteren, får du færre revnede skåle og hurtigere tørring.
Til langsdrejning gælder samme punkter som dem med stjerne ovenfor, men de stykker ville jeg lagre med pinde imellem så der er lidt luft hele vejen rundt om stykket.
Prøv i øvrigt at tjekke "søg"- funktionen oppe i højre hjørne af skærmen og søg på "grovdrejning,, "endeforsegling" osv. Der er mange gode tips at hente.
F.eks. denne vejledning om grovdrejning:
viewtopic.php?f=8&t=3658&p=36893&hilit=+Guide#p36893VH Lars